TRIGGERI AI AFECTIUNILOR RESPIRATORII DE TIP ALERGIC
1-polen si spori de ciuperci ( cu varf de concentrare in atmosfera in perioada de primavara , vara , inceputul toamnei ); fungi neinfluentati de anotimpuri: in interiorul locuintelor ( Aspergillus , Penicillinum ) , in exterior si interior ( Alternaria ); cantitatea lor creste in conditii de umezeala crescuta , condens
( igrasie ) , aerisire insuficienta , ghivece cu flori ;
2-poluare ( crescuta in zonele cu trafic auto intens , in apropierea santierelor , uzinelor , etc );
3-praf , acarieni , fanere animale ( par , fulgi ): inhalarea lor este favorizata de prezenta covoarelor in camera copilului , animale de casa , curenti de aer , metode de curatenie care mobilizeaza praful
( maturat , stersul prafului cu carpa );
4-fum tigara si gaze rezultate din ardere ( soba , aragaz );
5-substante chimice volatile ( insecticide , odorizante , balsamuri , detergenti );
6-infectii respiratorii;
7-conditii meteo ( ceata , frig , umezeala , schimbari bruste temperatura );
8-efort fizic;
9-alimente ( aditivi alimentari , oua , lactate , fructe de padure , arahide , mezeluri , ciocolata , peste , dulciuri din comert , etc. );
10-emotii;
11-medicamente ( aspirina , betablocante , penicilina , etc. );
12-reflux gastroesofagian;
13-intepaturi de insecte;
14-latex.