ALIMENTATIA COPILULUI MIC
(1-3 ani)
DIMINEATA
O cana cu lapte (lapte de vaca cu concentratie redusa de grasimi (1,5%) sau o formula continuare (Junior), paine unt (5 g), branza de vaci proaspata, gem, sunca de praga – light, ou fiert tare sau ochiuri “romanesti” (2-3 oua pe saptamana, fara albus pana la 2 ani).
Ora 10.00: fructe (banana, mar, pepene galben, kiwi, ananas, struguri albi fara coaja si fara samburi, caisa, piersica) biscuiti, iaurt cu fructe proaspete adaugate, suc de fructe natural, compot.
PRANZ
Supa crema de legume, supa de galuste, cu teitei, ciorba (acrita cu lamiae sau bors proaspat) ciorba cu perisoare.
Carne fiarta (sau gratar) de pui sau vita cu legume, cu paste fainoase sau cu orez (pilaf), spanac cu oua ochiuri “ romanesti”, sufle de legume, mancare de fasole galbena pastai, dovlecel umplut cu carne de pui sau vita, ficat de pasare fiert cu piure de legume, peste alb fiert + legume.
Desert: fructe proaspete , prajituri cu aluat facut in casa, crème (sarlote, crema de zahar ars) budinci, orez cu lapte, gris cu lapte.
DUPA-AMIAZA
Iaurt cu fructe proaspewte, tartina cu unt si branza, orez sau gris cu lapte, clatite cu gem sau branza, papanasi, prajituri facute in casa.
SEARA
Mamaliguta cu branza de vaci, unt (5g) si smantana proaspata, macaroane cu branza de vaci, papanasi, lapte cu cereale.
Informatiile afisate in aceasta pagina nu inlocuiesc sfatul/consultul medical profesionist.
Informatiile sunt furnizate doar in scopuri educationale.
Va asumati intreaga responsabilitate pentru modul in care alegeti sa utilizati aceste informatii.