Informatii medicale
pediatru - Dr. Giosanu > pediatru - Dr. Giosanu - www.clinicamed.ro/programare/ > Informatii medicale

Search help:


Diversificarea alimentatiei - recomandari [1]

Solution

Diversificarea alimentației

Pentru un copil alăptat, diversificarea alimentaţiei trebuie să înceapă în jurul vârstei de şase luni, iar pentru un copil hrănit cu lapte praf, la patru luni. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont atunci când vreti să începeți diversificarea:

-Introduceți în dietă alimente noi numai atunci când este în perfectă stare de sănătate. Se începe cu un singur aliment, din care i se dau mai întâi doar câteva picături, pentru a-i urmări toleranţa digestivă. Este recomandat să nu insistați cu noul aliment dacă nu îl acceptă de la  prima încercare. 

-Alimentele nou introduse trebuie să aibă o consistenţă lichidă sau semisolidă, mai ales până la opt luni.  

-Nu se dau copilului carne de porc sau de oaie până la trei ani, pentru că aparatul lui digestiv nu este pregătit să o digere.

-Dintre făinoase, începeți cu cele fără gluten (componentă a grâului care poate avea un efect alergizant pe mucoasa digestivă). Cele mai indicate alimente sunt biscuiţii fără gluten şi făina de orez.

-Preparați brânza de vaci în casă (250 ml de lapte de vacă şi două tablete de calciu lactic). De la 12 luni, se poate da brânză de vaci proaspătă. Nu se dau iaurturi cu fructe din comerţ.

ATENTIE!

Informatiile afisate in aceasta pagina nu inlocuiesc sfatul/consultul medical profesionist.

Informatiile sunt furnizate doar in scopuri educationale.

Va asumati intreaga responsabilitate pentru modul in care alegeti sa utilizati aceste informatii.

Related articles Alimentatia 6-7 luni
Alimentatia 7-8 luni
Alimentatia 8-12 luni
Alimentatia 5-6 luni
Eritem infectios (Parvovirus B19)
Article details
Article ID: 23
Category: Pediatrie - Alimentatii & Puericultura

 
« Inapoi

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

Nota: Utilizarea formularelor de pe acest site nu presupune un consult/consultatie online si nu are ca rezultat un diagnostic online! Informatiile cu caracter medical si recomandarile de pe acest site sunt preventive, avand caracter educativ si orientativ. Acestea nu inlocuiesc consultatia medicala la cabinet/clinica, analizele medicale, investigatiile imagistice, diagnosticul si tratamentul. Prin utilizarea formularelor de pe acest site, nu se stabilesc diagnostice online si nici angajamente cu privire la spitalizare, prescriere tratamente, retete sau medicamente. Daca aveti, sau credeti ca aveti o afectiune medicala trebuie sa solicitati o consultatie medicala adecvata pentru obtinerea diagnosticului corect si nu recomandam ignorarea sau refuzul unui consult medical in cazul in care ati utilizat sau intentionati sa utilizati serviciile online ale acestui site. Nu ne asumam responsabilitatea unei certitudini a raspunsului in acord cu asteptarile dvs.